Είμαστε πολιτικά αντίθετοι  σε μια αναμόρφωση προϋπολογισμού που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας!

Κοινοποίηση

Με μόλις 3.000 εύρω αποθεματικό λειτουργεί ο Δήμος Χαϊδαρίου και όπως παρουσιάστηκε επίσημα κατά την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του –για το οικονομικό έτος που διανύουμε-  πρόκειται να δεσμεύσει για άλλη μια φορά μελλοντικούς πόρους που διαθέτει το κράτος (ΚΑΠ) της τάξης των 723 χιλιάδων ευρώ για να μπορέσει να λειτουργήσει!

Με δεδομένο πώς ακόμα  και σήμερα ο Δήμος  εισπράττει  χρήματα από  μελλοντικούς πόρους που και κατά το παρελθόν  δεν αποδόθηκαν σε κοινωνική πολιτική και στήριξη,  ο  συνδυασμός  «Ώρα Χαϊδάρι»   δεν υπερψήφισε την  αναμόρφωση του προϋπολογισμού  ζητώντας  παραπάνω στοιχεία για τα έσοδα και τις  δαπάνες που πραγματοποίησε η προηγούμενη  Δημοτική  Αρχή.   

Στην εισήγηση του ο επικεφαλής  Άρης Πανόπουλος  αναφέρθηκε  πώς είναι μικρότερο των περιστάσεων το να αναλύσει τον κάθε διαμορφωμένο κωδικό και τα ποσά που περιέχει, τονίζοντας  ότι πρέπει να αναμορφωθεί η προϋπολογισμένη εικόνα εκ βαθέων με σκοπό να μην υπονομευτεί και πάλι η πόλη.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων:  

«Πρέπει να μάθουμε όλοι πρωτίστως πως φτάσαμε έως εδώ σήμερα. Γνωρίζουμε όλοι πώς η κεντρική εξουσία έδωσε τη δυνατότητα τα ανταποδοτικά τέλη  να μπορούν να πηγαίνουν και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες πέραν από την ανταπόδοση τους στον δημότη. Υπήρξε συγκεκριμένη τροποποίηση στον Δήμο κατά την περίοδο της πανδημίας. Πρέπει να γνωρίζουμε που πήγαν αυτά τα χρήματα. Βλέπουμε πώς μεγάλο μέρος του Δημοτικού Προϋπολογισμού κινήθηκε  μέσα από τη Δημοτική Επιχείρηση με τις δαπάνες και τις διαδικασίες αυτές να  έρχονται σήμερα  στον προϋπολογισμό του δήμου και να φανερώνουν πως υπονομεύσαν τη μέχρι στιγμής πορεία του.»

Tέλος χαρακτήρισε αδιανόητο πώς ένας Οργανισμός σαν τον δήμο Χαϊδαρίου που διαχειρίζεται εκατομμύρια να  διαθέτει μόλις 3.000 ευρώ αποθεματικό , έχοντας καταφέρει μάλιστα κατά την προηγούμενη δημαρχιακή περίοδο ακόμα  και αυτό να το μειώσει κατά 11.000. 

Περισσότερα Άρθρα & Νέα