«Τι θα κάνετε με τους αναξιοποίητους δεσμευμένους χώρους του Δήμου;»

Κοινοποίηση

Οικολογικού χαρακτήρα ήταν η ερώτηση που απεύθυνε  προς τη διοίκηση του Δήμου ο επικεφαλής της παράταξης «Ώρα Χαϊδάρι»,  Άρης Πανόπουλος. Μέσα από την ερώτηση του εξέφρασε την ανησυχία του για το πράσινο της πόλης,  προκειμένου ο Δήμος μας να καταφέρει να διασφαλίσει  ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον και για τις επόμενες γενιές.  Η ερώτηση έγινε στο πλαίσιο της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 29 Φεβρουαρίου.  Το πλήρες κείμενο της έχει ως εξής:

«Η προστασία του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένη  με τη διατήρηση και την προώθηση του φυσικού πράσινου όπως και η  προσθήκη «πράσινων» χώρων στις αστικές περιοχές είναι εξαιρετικά σημαντική για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Με δεδομένο ότι το Χαϊδάρι  είναι μία πόλη με αρκετούς χώρους πρασίνου, που θα πρέπει να προστατεύονται και να αξιοποιούνται καταλλήλως κάποιοι από αυτούς θα πρέπει πρώτα να «διεκδικηθούν» έτσι  ώστε να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον και για τις επόμενες γενιές.

Ο λόγος για το πάρκο Νεολαίας, τον χώρο του Στρατοπέδου, την έκταση του Πρ. Ηλία, τον χώρο του Χριστοδούλειου ιδρύματος και πλήθος δεσμευμένων  οικοπέδων όπως  αυτό της οδού .Αγ. Παρασκευής & Αθ. Διάκου, της  οδού. Σωκράτους & Παλαμά, της οδού Πλαταιών &. Πατρόκλου. Οι παραπάνω χώροι  εδώ και χρόνια  παραμένουν αναξιοποίητοι και   σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων πολλοί από αυτούς έχουν αφεθεί τελείως στην τύχη τους.

Ερωτάσθε λοιπόν κύριε Δήμαρχε

1) Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει συνολικά για την προστασία και αξιοποίηση των χώρων πρασίνου της πόλης;

2) Τι διατίθεσθε να πράξετε ως νέα Δημοτική Αρχή για την απόκτηση των επί σειρά ετών αναξιοποίητων δεσμευμένων  χώρων;

3) Μπορείτε ενημερώσετε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης  τι ενέργειες προτίθεστε να κάνετε για την προστασία -συγκεκριμένα- του οικοπέδου Σωκράτους και Παλαμά που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου στην καρδιά του Δάσους αλλά επί  της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής αποδεσμεύτηκε και είναι πλέον οικοδομήσιμο;».

Σταθάς: «Το πράσινο είναι στις προτεραιότητες μας»

Απαντώντας εκ μέρους της διοίκησης ο αντιδήμαρχος  Κώστας Σταθάς μεταξύ άλλων,  τόνισε πως πολιτική τους είναι η διαφύλαξη και ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη. Όσο για το συγκεκριμένο οικόπεδο, αποδεσμεύτηκε  το 2022 επί δημαρχίας Βαγγέλη Ντηνιακού  λόγω παρέλευσης 15ετίας. Δυστυχώς έχει περάσει  πολύς χρόνος από τότε,  προκειμένου  να κινηθεί έγκαιρα νομικά ο Δήμος, κατά αυτής της απόφασης.

Περισσότερα Άρθρα & Νέα