Ούτε λέξη για την ταμπακιέρα από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου

Κοινοποίηση

Του Άρη Πανόπουλου υποψήφιου Δημάρχου Χαϊδαρίου

Διάβασα  την απρόσωπη, χωρίς ονοματεπώνυμο, απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Χαϊδαρίου και τους  χαρακτηρισμούς  που μου απέδωσαν από το προηγούμενο άρθρο μου, αλλά δε διάβασα καμία αναφορά   για την ταμπακιέρα.

Δεν είναι όμως, απορίας άξιο που τις τελευταίες ημέρες πριν τις εκλογές η διοίκηση του Δήμου είναι τόσο λαλίστατη στις δικαιολογίες;

Γιατί γενικόλογη ήταν η απάντηση της -για άλλη μια φορά- απέναντι στην αποκάλυψη των όσων συμβαίνουν αναφορικά με τις προσπάθειες της να αντλήσει  πόρους και στο τέλος… να μην μπορεί.

Για ποιόν λόγο όμως, πρέπει να απολογηθώ εγώ προσωπικά  στους δημότες του Χαϊδαρίου, όπως αναφέρουν στην απάντηση τους;

Γιατί είχα το σθένος να μιλήσω για κάτι που άφησε η διοίκηση του δήμου  και πάλι μετέωρο;

Από πότε η γνώση των όσων συμβαίνουν δηλώνει άγνοια;

Το 2017 εγκρίθηκε, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η συμμετοχή του Δήμου στο πρόγραμμα για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Δυτικής Αθήνας, ενώ στις 12 Μαρτίου του 2018 υποβλήθηκε το πρώτο σχέδιο δράσης, από την προηγούμενη διοίκηση.

Έτοιμο, λοιπόν, βρήκε η σημερινή διοίκηση το πρόγραμμα.

Το ότι ενέταξε σε αυτό την κοινωνική δομή  «Hadarihub» και ξεκίνησε 4 χρόνια μετά, πάλι ολιγωρία φανερώνει…

Περιγράφετε, λοιπόν στην απάντηση σας   την αγωνιώδη προσπάθεια της διοίκησης του δήμου για κάτι σύνηθες -όπως λέτε-  αυτοδιοικητικά, αλλά δεν λέτε στους δημότες την απάντηση που της  έδωσε η Περιφέρεια και δη ο ίδιος ο Διευθυντής Οικονομικών.

Γιατί αν ο τρόπος που χειρίστηκε η σημερινή διοίκηση  το θέμα δεν ήταν πρόχειρος και όπως πάντα της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχέδιο και προγραμματισμό,  δεν θα αποσύρονταν το αίτημα  της από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μήπως οι δείκτες υλοποίησης που παρουσίασε η σημερινή διοίκηση  από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023, έχοντας στη διάθεση της  1 εκατομμύριο ευρώ,  έρχονται σε πλήρη αναντιστοιχία  με τα χρήματα που ζητάει  για ένα έργο που όπως αναφέρει  θα ολοκληρωθεί από 01-10-2023 έως τις 30-11-2023 του ίδιου έτους;

Για 2 μήνες 74.299,56 ευρώ δεν είναι πολλά;

Ή μήπως είναι  λίγα σε σχέση με αυτά που διέθεσε , δηλ. 1 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια 18 μηνών;

Προφανώς, ο κ. Βαγγέλης Ντηνιακός είναι αυτός που πρέπει να απολογηθεί στους Χαϊδαριώτες για το πώς διαχειρίστηκε τόσα πολλά χρήματα  και για τις άστοχες, τελικά, ενέργειες που έκανε, λίγες μόλις μέρες πριν λήξει το πρόγραμμα.  

Μέχρι τότε, όμως,  θα δώσω  τη δυνατότητα στους δημότες της πόλης να  κρίνουν από μόνοι τους τα έργα και τις ημέρες του,  συνοδεύοντας  τον παρόν  άρθρο μου  με  τον συγκριτικό πίνακα υλοποίησης του προγράμματος που κατέθεσε η σημερινή διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής.  

Περισσότερα Άρθρα & Νέα