Ώρα  Χαϊδάρι: O Άρης Πανόπουλος έβαλε χρώμα στο γκρίζο!

Κοινοποίηση

Το βράδυ της  Παρασκευής  12 Μάϊου, η Στρ. Καραϊσκάκη έβαλε και πάλι τα γιορτινά της, δείχνοντας σε όλους πως ήρθε η «Ώρα για το Χαϊδάρι».

Ένα Χαϊδάρι, που κρύφτηκε όλα αυτά τα χρόνια πίσω από τις γρίλιες, λες και περίμενε στοργικά αυτόν που θα έδινε χρώμα στο γκρίζο του.

Και έτσι, εν μέσω κοινοβουλευτικών εκλογών, οι δημότες έδειξαν πως και η πόλη τους δεν μπορεί να περιμένει άλλο και θέλησαν να πιστώσουν σε όλους, ποια  θα είναι η επιλογή τους για το αύριο.

Οι εκλογές είναι γιορτή της Δημοκρατίας

Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησαν οι προετοιμασίες.

Ένα από τα πιο γνωστά αυτοκινούμενα μπαρ της Αθήνας έλαβε την θέση του μπροστά από τον χώρο του εκλογικού γραφείου του Άρη Πανόπουλου, την ώρα που ο dj Μιχάλης Καλφαγιάννης δοκίμαζε τον ήχο του.

Γύρω στις 20.00 το βράδυ η Στρατάρχου Καραϊσκάκη φάνταζε πιο γιορτινή από ποτέ.

Ο κόσμος άρχισε να προσέρχεται στο «106» της κεντρικής οδού, προκαλώντας σύγχυση στους γύρω δρόμους, όπως και την περιέργεια  σε πολλούς καταστηματάρχες και δημότες να δουν συμβαίνει από κοντά.

Μία γιγαντοοθόνη έδειχνε την αποτυπωμένη  δράση του υποψήφιου Δημάρχου, ενώ η προσέλευση του έφερε χαρά σε όσους είχαν προσεγγίσει ακόμα  και τους εσωτερικούς χώρους των γραφείων.

Στο πρόσταγμα του Αγιάσματος όλοι ήρθαν κοντά.

Ο Άρης Πανόπουλος μαζί με την οικογένεια του μπροστά, δίπλα στον ιερέα και  μαζί του οι στενοί  του συνεργάτες.

Την κίνηση αγκάλιασε όλος ο κόσμος, εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο πρόεδρος, ο Γραμματέας και μέλη της Νομαρχιακής Β2 ΔΕΕΠ, υποψήφιοι Βουλευτές του Δυτικού Τομέα, εκπρόσωποι φορέων  της πόλης μας , όπως και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώην και νυν του Δήμου Χαϊδαρίου, όπως και των όμορων δήμων.

Η πόλη μας δεν μπορεί να μένει άλλο πίσω…Τώρα είναι η Ώρα για το Χαϊδάρι!

«Μόνο θέληση και όρεξη για δουλειά χρειάζεται για να γίνει και πάλι το Χαϊδάρι αυτό που θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

Μέσα από ένα ηθικό πλαίσιο που θα προκύπτει από συμμετοχικές δημοκρατικές διαδικασίες, με ταπεινότητα , με σύνεση αλλά ταυτόχρονα αγωνιστικά και διεκδικητικά , όπου και όταν απαιτείται.» τόνισε εμφατικά στον λόγο του ο Άρης Πανόπουλος καταθέτοντας ανοικτά  τις προγραμματικές δεσμεύσεις του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι».

Μέσα από τρείς πυλώνες, που θα οδηγήσουν  στην πρόοδο και την βιώσιμη ανάπτυξη του Χαϊδαρίου έθεσε  σε όλους το δίλημμα:

«Θέλουμε την ίδια διοίκηση που οδήγησε την πόλη στην σημερινή κατάσταση ή μια Νέα, Δημοκρατική, Συμμετοχική Δημοτική Αρχή , που πονάει για το Χαϊδάρι και ενδιαφέρεται αληθινά για τους ανθρώπους του;» αναρωτήθηκε,  δίνοντας χαρακτηριστικά παραδείγματα των λόγων  που η παρούσα διοίκηση πρέπει να φύγει.

«Πολλοί ίσως αναρωτιούνται γιατί τώρα, γιατί εν μέσω εθνικών εκλογών γίνεται αυτή η αρχή, αυτή η όμορφη γιορτή που δίνει το έναυσμα της προσπάθειας μας. Η απάντηση στο μυαλό μας είναι ξεκάθαρη. Η πόλη μας δεν μπορεί να περιμένει, το Χαϊδάρι δεν μπορεί να περιμένει και για εμάς είναι προτεραιότητα. Τα προβλήματα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί ΧΘΕΣ, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει ΣΗΜΕΡΑ. Ερχόμαστε εδώ για να ενώσουμε το Χαϊδάρι χωρίς κομματικές προκαταλήψεις και αγκυλώσεις. Ερχόμαστε για να στηρίξουμε τα προβλήματα της πόλης. Μέσα από έναν συνδυασμό που ονομάσαμε Ώρα Χαϊδάρι, γιατί τώρα είναι Ώρα για το Χαϊδάρι. Είναι η Ώρα για όλους εμάς, για να έχουμε την πόλη που όλοι δικαιούμαστε» κατέληξε καταχειροκροτούμενος, δίνοντας την σκυτάλη στον Dj της Βραδιάς Μιχάλη Καλφαγιάννη, στο αυτοκινούμενο bar truck  που προσέφερε τα φημισμένα του cocktails, σε καλάθια με γλυκά που είχαν αγοραστεί από όλα τα ζαχαροπλαστεία της πόλης, σε αλμυρά εδέσματα  που μαρτυρούσαν την ποντιακή του καταγωγή, σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η βραδιά παρέμεινε ζωντανή μέχρι αργά τα μεσάνυχτα φωτίζοντας τον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, θυμίζοντας παράλληλα  πως στο Χαϊδάρι η Παρασκευή το Βράδυ, κάποτε, ήταν  γιορτινή!

Νέα Δημοτική Αρχή, κοντά στον πολίτη μέσα από τρείς πυλώνες

Να πατήσει ο δήμος και πάλι  στα πόδια του φαίνεται να είναι ο στόχος του συνδυασμού του Άρη Πανόπουλο αφού, με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, η σημερινή Διοίκηση ήδη τον έχει χρεωμένο και για τα επόμενα χρόνια με προκαταβολικές κρατικές ενισχύσεις.

Το παραπάνω φαίνεται χαρακτηριστικά μέσα από τους τρείς πυλώνες που παρουσίασε με την επίσημη  ανακοίνωση του συνδυασμού του.

  1. Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας
  2. Αποκατάσταση της χαμένης σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην δημοτική διοίκηση και τους Πολίτες του Χαϊδαρίου
  3. Επαναλειτουργία όλων των δομών που απαξιώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και ενίσχυση των υφιστάμενων, δίνοντας προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες και τα άτομα με αναπηρία .

Χωρίς παράλογους οραματισμούς, η παράταξη «Ώρα Χαϊδάρι» έχει ήδη επανασχεδιάσει τον κοινωνικό χάρτη της πόλης, θέλοντας να δημιουργήσει μια νέα Δημοτική Αρχή  έτοιμη  να σταθεί  δίπλα στον Πολίτη και τις ανάγκες του.

«Με προτάσεις και θέσεις που θα καταγραφούν από μια ανοιχτή δημοκρατική διαβούλευση  και θα συνθέτουν όλους τους άξονες της κοινωνικής, οικονομικής , πολιτιστικής , αθλητικής και περιβαλλοντικής ζωής της πόλης μας»  όπως σημείωσε χαρακτηριστικά στον λόγο του ο Άρης Πανόπουλος.

Περισσότερα Άρθρα & Νέα