Ενεργή συμμετοχή των δημοτών στον  σχεδιασμό της πόλης. 

Κοινοποίηση

Του Άρη Πανόπουλου, υποψήφιου δημάρχου Χαϊδαρίου

Λίγος χρόνος απέμεινε για την  ψηφιακή μετάβαση που θα έχει όφελος πρώτιστος ο δημότης του κάθε Δήμου αλλά  για να βρεθεί στο επίκεντρο των εξελίξεων θα πρέπει να ενημερωθεί σωστά για τη Νέα εποχή που σχηματίζεται μπροστά του.

Οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι πολλές, επιδοτούνται και μπορούν να χτίσουν το οικοδόμημα τη λεγόμενης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην πράξη.

Ένα οικοδόμημα όμως που θα έχει κεφαλή την εκάστοτε διοίκηση αλλά ακρογωνιαίο λίθο του τον κάθε δημότη ξεχωριστά.

Σε αυτή την προσπάθεια επιδοτήσαμε από την αρχή εγώ και οι συνεργάτες μου για να μπορέσουμε να δώσουμε βήμα ενεργό αλλά και ουσιαστικό  στο σχεδιασμό της πόλης του Χαϊδαρίου.

Με δεδομένο ότι η σημερινή διοίκηση του δήμου δεν θέλησε να κάνει χρήση των ψηφιακών εργαλείων για να υπάρχει διαδραστικότητα και συμμετοχή στις αποφάσεις της , ο συνδυασμός «Ώρα Χαϊδάρι» τον οποίο ηγούμαι έκανε το πρώτο βήμα για να καλύψει ένα μεγάλο κενό και ένα πάγιο αίτημα.

Με γνώμονα ότι όλοι πρέπει να συμβάλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της  τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργήσαμε τον πρώτο «χώρο» όπου οι δημότες μπορούν να συμμετέχουν, να ελέγχουν αλλά και να αποφασίζουν για τον τόπο τους.

Έναν χώρο που δεν χρειάζεται να σπεύσεις για να βρεθείς κοντά του, αρκεί να ανοίξεις το κινητό σου ή τον υπολογιστή σου σε κάθε προγραμματισμένη συνάντηση.

Επίσημα πρώτη έχουμε ορίσει την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 20.00

Εκεί θα παρουσιάσουμε το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου μαζί με τον πρωτοπόρο στην Ευρώπη στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση  Ηρακλή Μπουραντά.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας Novoville – πρόταση της οποίας βρέθηκε ανάμεσα στις επιλεγμένες από τη Βρετανική Κυβέρνηση ψηφιακές λύσεις- πρόκειται να αναλύσει τις καλές πρακτικές για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας πάνω σε εφαρμοσμένα μοντέλα.

Για να μπορεί ο κάθε δημότης να   συμμετέχει σε θέματα που τον απασχολούν και αφορούν το δικό του καλό και το καλό της ίδιας του της πόλης.

Κάνουμε την αρχή για τον ψηφιακό μετασχηματισμό!

Το παρόν άρθρο μπορείτε να το βρείτε εδώ

Περισσότερα Άρθρα & Νέα