Ώρα Χαϊδάρι: Μια μουσική βραδιά έκπληξη που «ξεσήκωσε» την πόλη

Κοινοποίηση

Η Παγκόσμια ημέρα μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Ζακ Λανγκ, ενώ  ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα, με πρώτη την Αθήνα να πραγματοποιεί την δική της «Γιορτή της Μουσικής» ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης  κάπου στο 1985.

Από τότε μέχρι σήμερα, 21 του μήνα Ιούνη, ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί συνηθίζουν να κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, πάρκα, για να παρουσιάσουν αφιλοκερδώς τη μουσική τους.

Στην πόλη μας, το Χαϊδάρι την ίδια ημέρα  δεν παρατηρήθηκε καμία «μελωδική»  κίνηση στους ελευθέρους χώρους του.

Αντιθέτως μία ημέρα μετά, (22.06.2023) ο αυθορμητισμός μιας ομάδας ανθρώπων επανάφερε όλο το παραπάνω κλίμα μέσα σε λίγα λεπτά και ο ύμνος στην Παγκόσμια ημέρα  μετουσιώθηκε σε μια σύνθετη καλλιτεχνική και πνευματική έκφραση που κράτησε ώρες…

Γνωστοί καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στην πόλη μας οργάνωσαν με τους συνεργάτες του Άρη Πανόπουλου μια μουσική βραδιά, χωρίς καλέσματα και ευφάνταστες προσκλήσεις.

Άλλωστε, η  Μουσική αποτελεί μια από τις  χαρακτηριστικότερες εκφάνσεις της πολιτισμένης κοινωνίας και βασικό παράγοντα  ευζωίας.

Και κάπως έτσι τα γραφεία του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» γέμισαν από κόσμο και ένα καθημερινό  βράδυ Πέμπτης μετατράπηκε σε μια ευχάριστη μουσική βραδιά.

Τα γύρω μπαλκόνια ζωντάνεψαν, περαστικοί σταμάτησαν να τραγουδήσουν, μέχρι χορός στήθηκε μπροστά από το κατώφλι των γραφείων του συνδυασμού.

Κάποιοι φίλοι, μάλιστα, ήρθαν από πολύ μακριά για να τιμήσουν τη μουσική βραδιά.

Ξεχωριστή παρουσία αποτέλεσε αυτή του Ντανιέλ Μπατίστα, του διεθνή παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, του πρώτου ξένου  Ποδοσφαιριστή που  φόρεσε τη φανέλα του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Περισσότερα Άρθρα & Νέα