“Οι κάδοι ξεχειλίζουν μαζί με την αλαζονεία της διοίκησης Ντηνιακού, ενώ η ανακύκλωση καρκινοβατεί”

Κοινοποίηση

Δημοσιεύθηκε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” – 28/09/2023

Το θέμα της μετάβασης της διαχείρισης των απορριμμάτων σε πιο προηγμένα συστήματα με βάση την ανακύκλωση, απασχόλησε τον διάλογο μεταξύ της παράταξης “Ώρα Χαϊδάρι” και της διοίκησης του Δήμου. Ξεκίνησε ο Άρης Πανόπουλος με το άρθρο “Η παταγώδης αποτυχία της διοίκησης Ντηνιακού στα σκουπίδια, στοιχίζει πολύ ακριβά στο Χαϊδάρι“. Απάντησε το γραφείο Τύπου του Δήμου (Η ανακύκλωση στο Χαϊδάρι ενισχύεται όλο και περισσότερο). Η παράταξη “Ώρα Χαϊδάρι – Άρης Πανόπουλος” επανέρχεται σχολιάζοντας την απάντηση της δημοτικής αρχής:

Η κριτική προκαλεί αλλεργία στη δημοτική αρχή Ντηνιακού, ενώ η λέξη αυτοκριτική είναι άγνωστη έννοια. Τελευταίο κατόρθωμα είναι η «απάντηση» στην τοποθέτηση του επικεφαλής μας Άρη Πανόπουλου για την τραγική υστέρηση στις πολιτικές διαχείρισης σκουπιδιών με έμφαση στην ανακύκλωση.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άρης Πανόπουλος: Πετάμε, θάβουμε, πληρώνουμε ακριβά, αντί να ανακτούμε και να μειώνουμε το κόστος για την πόλη κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, όπως κάνουν οι πρωτοπόροι Δήμοι.

Αυτή είναι η πυξίδα του «Ώρα Χαϊδάρι» και γνωρίζουμε καλά ότι η μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών διψάει για πρόοδο και σωστή ανακύκλωση.  

Η στείρα αντιπολίτευση είναι ξένη στην παράταξή μας. Γι’ αυτό αναφέραμε πολύ συγκεκριμένες υποχρεώσεις και στόχους που προβλέπει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει η δημοτική αρχή και το οποίο έχει πεταχτεί στο καλάθι στων αχρήστων.

Η απάντηση της διοίκησης Ντηνιακού μας επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά.

  • Επικαλείται ποσοστό ανακύκλωσης 12,5%, με βάση τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ίδιος έγκυρος θεσμός αναφέρει ρητά ότι το ποσοστό ανακύκλωσης στην πηγή με ανάκτηση είναι για το Χαϊδάρι 9,3%, ενώ για τα βιοαπόβλητα μόλις 3,7%! Θυμίζουμε ότι έως το τέλος του 2025 πρέπει να ανακυκλώνεται τουλάχιστον το 65% του συνόλου των αποβλήτων συσκευασίας…
  • Επιδιώκουν να κοροϊδεύουν τους πολίτες μπροστά στα μάτια τους, τη στιγμή που καφέ κάδοι για βιοαπόβλητα δεν υπάρχουν στις γειτονιές, αντίθετα από όλους τους άλλους δήμους. Ο κ. Ντηνιακός συγκρίνεται με τους ουραγούς για να επιπλεύσει.
  • Επικαλείται αόριστα την τοποθέτηση κάποιων «γωνιών ανακύκλωσης».  Δηλαδή μπορεί σήμερα ο δημότης να χρησιμοποιήσει αυτό το σύστημα; Όλοι ξέρουμε την απάντηση: Όχι. Και είναι άγνωστο πότε θα ενεργοποιηθεί, λόγω των γνωστών «ρυθμών Ντηνιακού» στα έργα.
  • «Οι ενημερωτικές δράσεις στα σχολεία» είναι οι φωτογραφίσεις του κ. Ντηνιακού σε σχολικές τάξεις με φόντο τα παιδάκια. Οι 45 γωνιές ανακύκλωσης σε σχολεία, πού είναι δήμαρχε;
  • Αποφεύγει να πάρει θέση σε άλλα σημεία της κριτικής μας, στα οποία με απόλυτα συγκεκριμένο τρόπο και με βάση το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης αναφερθήκαμε.

Μας κατηγορεί για «παραπληροφόρηση» και σαν αποδεικτικό στοιχείο επικαλείται το έντυπο του «Έργου και του Προγράμματός του»!!!

Εδώ ο πολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά, αφού όποιος φυλλομετράει αυτό το πόνημα επιστημονικής φαντασίας νομίζει ότι ζει σε άλλο πλανήτη.

Όμως αυτή τη στιγμή κάνουμε συζήτηση για σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων σε μία πόλη που όχι μόνο έχει υποχρεωθεί να ζει στον μεσαίωνα του «πράσινου κάδου για σύμμεικτα», αλλά δεν μπορούν ούτε καν αυτόν να τον αδειάσουν σωστά. Τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των αγανακτισμένων Χαϊδαριωτών έχουν γεμίσει από φωτογραφίες με ξέχειλους κάδους. Αυτή η δημοτική αρχή θα εκσυγχρονίσει το Χαϊδάρι;

Το έχουμε ξαναπεί: Μόνο στην αλαζονεία και την απελπισμένη επικοινωνιακή προσπάθεια διαστροφής της πραγματικότητας έχει καλές επιδόσεις η διοίκηση Ντηνιακού.

Όμως ήρθε η ώρα να αλλάξει η πόλη. Έρχεται η Ώρα του Χαϊδαρίου.     

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΩΡΑ ΧΑΪΔΑΡΙ

Περισσότερα Άρθρα & Νέα