Τι μέτρα σκοπεύετε να πάρετε για να λειτουργήσει σωστά η πλατεία του Δάσους και τα καταστήματα της κύριε Δήμαρχε;

Κοινοποίηση

Εμμένει στις  προτεραιότητες για   ασφαλή και απρόσκοπτη μετακίνηση των δημοτών  ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Χαϊδάρι» Άρης Πανόπουλος.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Πέμπτης 28 Ιουνίου εξέφρασε  της προτάσεις του για την νέα πλατεία του Δάσους  ζητώντας την επίσπευση πρωτοβουλιών περιφρούρησης της από τα αυθαίρετα σταθμευμένα αυτοκίνητα εντός της, αλλά και δράσεων ενίσχυσης της αγοράς αφού τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά με σκοπό την ανάπλαση της, τους τελευταίους μήνες.   

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του έχει ως εξής:

To Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών στην πρόσφατη έκθεση του κατέδειξε πως αν δεν υπάρχει πρόοδος στη χώρα μας στις παρεμβάσεις αστικής κινητικότητας από άποψη πολιτικών και υποδομών κάποιοι δήμοι δεν θα μπορούν να είναι βιώσιμοι για όλους.

Όλοι μας άλλωστε γνωρίζουμε πως η  ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των δημοτών σε έναν δήμο,  είναι  αυτή που παρέχει την απαραίτητη λειτουργικότητα σε αυτό που όλοι μας αποκαλούμε καθημερινότητα.

Στο Χαϊδάρι παρότι μια πόλη με τεράστια έκταση  αυτή η καθημερινότητα έχει γίνει αφόρητη λόγω έλλειψης δομών αλλά και λανθασμένων πολιτικών επί σειρά ετών  για αυτό και θα σταθώ σε πρόσφατες παρεμβάσεις πριν πάρουν και αυτές της κατιούσα.

Κεντρική πλατεία του Δάσους. Μία μοντέρνα  ανάπλαση που κόστισε περίπου 600.000 ευρώ και έχει δεχτεί έντονες κριτικές για την τσιμεντοποίηση και το στένεμα της.

Τι προτίθεσθε να κάνετε κύριε Δήμαρχε:

Α)Για την βιωσιμότητα ενός καινούριου έργου αλλά και των καταστημάτων που περιλαμβάνονται μέσα σε αυτό, που συνεχίζουν την λειτουργία τους μετά από πολύμηνη στασιμότητα

Β)Θα επαναφέρετε ή όχι την μπάρα στην είσοδο της πλατείας καθότι μέχρι στιγμής τα αυτοκίνητα παρκάρουν από νωρίς μέσα σε αυτή και δεν αφήνουν χώρο ούτε για τους διερχόμενους δημότες;

Γ)Σκοπεύετε να πάρετε κάποια μέτρα ωρών και ημερών αιχμής (ημέρες Λαϊκής, ωρών κυκλοφοριακού φόρτου) για την απρόσκοπτή και ασφαλή μετακίνηση των πολιτών αλλά και της λειτουργίας των καταστημάτων;

Περισσότερα Άρθρα & Νέα