Άρης Πανόπουλος: Το κράτος να σταθεί αρωγός στην εξωστρέφεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Κοινοποίηση

Στη διευρυμένη σύσκεψη μεταξύ φορέων και επιμελητηρίων που πραγματοποιήθηκε  το πρωινό της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Περιστερίου, παρευρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου Άρης Πανόπουλος.

Η συζήτηση έγινε υπό τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών και αρμόδιο για Ευρωπαϊκά θέματα,  Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, και είχε κεντρικό θέμα την  εξωστρέφεια των Ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο Ευρωπαϊκό περιβάλλον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τον ρόλο που διαδραματίζει το Ταμείο Ανάκαμψης στην τόνωση της ελληνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας, αναφερόμενος και στα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από αυτό, σημειώνοντας, παράλληλα, πως από τη συνολική αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης μεγάλοι ωφελούμενοι θα είναι οι μικροεπαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όταν ο λόγος δόθηκε στους παρευρισκόμενους ο κ. Πανόπουλος πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε ως ελεύθερος επαγγελματίας, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία πολύ σημαντική ώστε οι νέες ευκαιρίες αλλά και τα τρέχοντα χρηματοδοτικά εργαλεία να καθίστανται διαθέσιμα άμεσα ενδιαφερόμενους, που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες της κάθε περιοχής.

«Όλοι οι φορείς θα πρέπει να ενεργοποιηθούν για να φτάσει η πληροφορία σε όλους» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άρης Πανόπουλος τονίζοντας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στην ελεύθερη αγορά. Ενδεικτικά αναφέρθηκε στα αυξημένα κόστη ακόμη και στις προμήθειες των τραπεζών, ζητώντας να υπάρξει σύντομα πρωτοβουλία από την ίδια την κυβέρνηση.

«Αν αξιοποιηθούν σωστά όσα ακούσαμε και ενισχυθεί αυτή η αγαστή σχέση συνεργασίας και επιχειρηματικότητας του κράτους με τις τοπικές κοινωνίες, έχω την πεποίθηση πως όλοι θα μπορέσουν να ανακτήσουν και πάλι τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση στις δράσεις της νέας περιόδου» τόνισε.

Αξίζει να σημειωθεί πως στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι να ωφεληθούν οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τον τζίρο τους και να αποκτήσουν ευκολότερη και πιο ανταγωνιστική πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Περισσότερα Άρθρα & Νέα